tirsdag 10. august 2010

Smart hevert

Det kan være så som så med muligheter for å fylle diesel. I tillegg kan det være langt mellom stedene man kan fylle direkte i båtens tank.
Vi har bitt i det sure eplet og skaffet oss 4 reservekanner som vi har surret fast til rekka. I tillegg til at vi kan frakte diesel med jolla, i traller på land eller rett og slett med bil, så fungerer de jo også som et reservedepot med drivstoff. Med alt fylt opp har vi tett oppunder 400 liter, hvilket gjør at vi kan kjøre rundt 5 døgn for motor og 600-700nm avhengig av forholdene.
I Mindelo på Kapp Verde fant vi denne smarte heverten. Det er en liten aluminiumshylse med en innebygd kule.
Man tar rett og slett og holder slangen loddrett, stikker aluminiumshylsen ned i kanna og staker slangen raskt opp og ned noen ganger. Dieselen stiger da i slangen og kula hindrer at den renner tilbake til tanken.
Når man har fylt slangen godt og vel trekvart full, stå fører man den frie enden raskt ned i tankens påfyllingshull. Så er det bare å passe på å holde aluminiumshylsa under væskenivået i kanna så den ikke suger luft. Utrolig renslig og enkelt.
Lar man kannene stå stille en stund så rusk og vann synker til bunns så har man også fin kontroll med hva som fylles på tanken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar