tirsdag 4. januar 2011

Alternativ SSB-.antenne

Vi har montert en ny, ekstra, antennepisk for SSB-radioen. Det er mange som bruker dette i stedet for isolert akterstag og flere mener at denne løsningen er klart bedre også.
Det var imidlertid ikke lett å få tak i over 6m glassfiberpisk. Her langs kysten i Sør-Amerika driver de ikke med markfiske som hjemme og stengene her er maks 4,2m. Men med litt flaks så løste det seg.
Christoph i den østeriske båten Taurus hadde kjøpt en 10m fiberpisk i Europa før de dro, men brukte bare 6,5m og hadde derfor 3,5m til overs. Denne overtok vi og skjøtet med en 4m fiskestang og vips så hadde vi en antennepisk på 6,5m.
En 6mm2 strømleding ble trukket innvendig og koblet direktet til antennetuneren og pisken ble festet til pushpiten på babord side bak. Så skal det bli spennede å se effekten og hvordan den funker.

3 kommentarer:

 1. Hei! Vi planlegger isolere akterstaget nå - for seinere å få på plass en SSB. Siden dere går over til piskeantenne - betyr det at dere ikke har vært fornøyde med akterstagantenna? - Uansett spent på hvordan den andre fungerer.

  mvh Per og Elisabeth i Oda

  SvarSlett
 2. Antenna ble jo kjempebra Kåre.
  Funker fint opp til oss radioamatører i Norge :=) fra Kapp Horn. Til dere i Oda: Jeg syntes dere burde ha begge deler. Akterstag er best på lavere frekvenser. Det tror jeg Kåre kan bekrefte.

  SvarSlett
 3. Ja, dette er hovedantenna nå. Jeg kobler kun over til hekkstaget når jeg skal ha kontakt med andre båter som ikke er så langt unna på 4 og 6 Mhz. Da er akterstaget bedre.

  SvarSlett